Taxateur Venlo

Taxateur Venlo. Sinds er geen wettelijke beëdiging meer is, mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen. Een risicovolle ontwikkeling, gezien de (financiële) belangen die met de aan- en verkoop van onroerend goed gemoeid zijn. Wij zijn NRVT & Vastgoedcert gecertificeerd makelaar & taxateur in de registers wonen & bedrijfsmatig vastgoed. In 2004 is de Stichting VastgoedCert opgericht, een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid en in 2016 het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs.

Wij, Makelaarskantoor Eugène Schreinemachers, zijn lid van deze branche-organisaties omdat kennis, vakbekwaamheid en service bij ons hoog in het vaandel staan.

Een taxatie is niet alleen nodig voor de aankoop of verkoop van woningen en bedrijfsonroerendgoed, het verkrijgen van een financiering voor een huis, het afsluiten van verzekeringen of het vaststellen van de waarde voor belastingen. Daarnaast is een taxatie ook een second opinion voor u; om een verantwoorde beslissing te nemen bij de aankoop of verkoop van uw huis.

Een taxatierapport wordt door een onafhankelijk en gecertificeerd makelaar/taxateur woningen en bedrijfsonroerendgoed opgesteld. Deze is in deze deskundig.

Makelaarskantoor Eugène Schreinemachers is gecertificeerd Register Makelaar-Taxateur inzake woningen en bedrijfsonroerendgoed R.M.T en R.T. Hij kent niet alleen de regio Venlo, Venray, Helden en Roermond als geen ander maar volgt nauwgezet de ontwikkelingen in de woningen- en bedrijfsonroerendgoed-sector, al ruim 30 jaar.
Op uw verzoek verzorgen wij een spoedtaxatie; tegen een redelijk tarief.

Taxeren hoe gaat dit in z'n werk? Wij kunnen taxeren volgens NWWI-keurmerk.       

Om de waarde van uw woning te taxeren wordt o.m. naar de volgende punten gekeken:

  • Staat van onderhoud van het huis of bedrijfsonroerendgoed

  • Afmetingen van het huis of bedrijfsonroerendgoed

  • Indeling van de ruimten van het huis of bedrijfsonroerendgoed

  • Constructie en toegepaste materialen van het huis of bedrijfsonroerendgoed

  • Isolatievoorzieningen van het huis of bedrijfsonroerendgoed

  • Ligging en omgeving van het huis of bedrijfsonroerendgoed

Doel van een taxatie is het bepalen van o.a.:

- De onderhandse vrije verkoopwaarde van het huis of bedrijfsonroerendgoed.
Dit is de prijs die uw woning of bedrijfsonroerendgoed opbrengt bij verkoop. Deze waarde is van belang voor een hypotheekverstrekker en ook voor het verkrijgen van een Nationale Hypotheekgarantie.

- Executiewaarde van het huis of bedrijfsonroerendgoed.
Dit is de waarde van uw pand bij een gedwongen verkoop. Deze waarde is daardoor lager dan de vrije verkoopwaarde. De hypotheekverstrekkers baseren hierop het rentetarief.

- Herbouwwaarde van het huis of bedrijfsonroerendgoed.
Deze waarde is van belang voor de verzekeraar en geeft aan hoeveel het zou kosten om een gelijkwaardig woning of bedrijfspand te laten bouwen.

Na de taxatie wordt een rapport opgesteld in 2-voud met een foto van het object dat bijv. aan de hypotheekverstrekker, verzekeraar e.d. kan worden overlegd. Het 2e exemplaar behoudt u zelf. De taxatie en alle hiermee gepaard gaande handelingen vergen enkele dagen tijd. Maak tijdig een afspraak. Taxaties worden ook uitgevoerd in bijzondere omstandigheden, zoals voor belastingheffing, bij overlijden, enz. 

Vaak zijn de taxatiekosten fiscaal aftrekbaar. 

Voor het geven van een taxatieopdracht of het inwinnen van uitgebreidere informatie, verzoeken wij u contact met ons op te nemen.

Makelaars & Taxateurs Eugène Schreinemachers

telefoonnummer 077 - 354 44 02 of

per e-mail info@eugeneschreinemachers.nl