Verhuur

Huis verhuren

Uw huis verhuren op tijdelijke of permanente basis is een interessante optie. Maar er komen een aantal aspecten bij kijken waardoor de begeleiding van een professionele partij van belang is. Want hoe vindt u betrouwbare huurders, wat is het pand maandelijks waard en wat komt er in het huurcontract te staan? We beantwoorden alle vragen over het verhuren van uw woning!

Redenen om over te gaan tot het verhuren van uw woning

Bij het verhuren van uw woning kiest u voor tijdelijke- of lange termijn verhuur. Tijdelijke verhuur is interessant als de verkoop van de woning niet vlot verloopt, wanneer u op reis gaat óf wanneer u voor uw werk tijdelijk naar het buitenland vertrekt. De verhuur voor langere termijn is eerder interessant als belegging en wanneer u maandelijkse, vaste inkomsten wilt behalen uit de woning. In een tijd waar het geld op de bank nog maar weinig waard is, is een investering in vastgoed zeker geen verkeerde keuze! Gaat u een nieuw huis kopen en uw huidige woning verhuren? Bekijk dan direct ons woningaanbod! 

Hoe bepaal ik de juiste verhuur strategie van mijn woning?

Uw appartement verhuren of huis verhuren brengt wel een aantal risico’s met zich mee waar we u op voorhand graag over inlichten. Zo moet u zowel de hypotheekverstrekker als de Vereniging van Eigenaren op de hoogte brengen wanneer u een woning wilt verhuren. 

Door de invoering van de Wet Doorstroming Huurmarkt is het inmiddels mogelijk om een tijdelijk huurcontract op te stellen. Hierbij gaat het om een contract voor maximaal 2 jaar met een opzegtermijn van één maand. Verhuurt u de woning tijdelijk omdat deze te koop staat? Op basis van de Leegstandswet zegt u de huurovereenkomst zonder problemen op. Als verhuurmakelaar zijn we bij Eugène Schreinemachers Makelaars & Taxateurs er om de juiste verhuurstrategie op te stellen.

Wat kan een makelaar voor mij betekenen?

Gaat u uw woning verhuren? Dan kunt u bij ons een traject starten. We begeleiden en voorzien u van de volgende punten:

  • Advies over de mogelijkheden, ook juridisch en financieel. 
  • Een goede presentatie en promotie van de woning in woord en beeld.
  • Selectie, screening en matching van huurders.

Uiteraard heeft u altijd zelf de keuze hoeveel werk we uit handen nemen. U kunt er altijd voor kiezen om bepaalde aspecten zelf op te pakken. Daarnaast geven we u graag zo veel mogelijk informatie. Daarom staat onze makelaar klaar om u van specialistisch vastgoed advies te voorzien. 

Ons team staat voor u klaar! 

Bent u klaar om over te gaan op verhuur? Of heeft u meer informatie nodig om een weloverwogen keuze te maken? Wij staan klaar om te helpen! Kom met ons in contact, dan komen we graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.